Hozzávalók:
-
1 kg marha rövid borda
-
1 kis koreai retek
-
1 közepes méretű vöröshagyma
-
12 csésze víz
-
Üvegtészta(nem kötelező)
-
4 gerezd fokhagyma darálva
-
4-6 zöld hagyma, felaprítva
-
őrölt fekete bors,só
Elkészítés:
-
A húst mossuk le,majd áztassuk hideg vízbe.
-
Főzzük a bordákat forrásban levő vízben kb 10 percig,majd szűrjük le őket.
-
Mégegyszer mossuk meg őket,és ha van akkor távolítsuk el a maradék zsírt. Mossuk el az edényt is.
-
A tiszta,már főtt húsokat rakjuk vissza a tiszta edénybe,majd adjuk hozzá a retket,hagymát és a 12 csésze vizet.
-
A forrásban levő vízben közepes hőfokon főzzük a hozzávalókat 1 órán át,majd további 1 órán át magas hőfokon.
-
Ha ez készen van,vegyül le az edényt a tűzről.Vegyük ki a hagymát és a kész húst tegyük egy tányérba.Szűrjük át a levest egy konyharuhával,majd távolítsuk el a maradék zsírt egy kanállal.
-
A következő lépésben a levesbe tegyük bele a tésztát,majd forraljuk addig amíg el nem készül. Figyeljünk rá,hogy ne legyen kemény,de ne is essen szét a szánkban. :)
Emellé az étel mellé fogyasztható pl: Gyerannoreunjajidan / Tojáscsíkok
-
Válasszunk szét két tojást sárgájára-fehérjére,majd a fehérjét tegyük félre.
-
Sózzuk meg
-
Tegyünk egy serpenyőbe egy kis olajat,majd miután azt eloszlattuk a teljes edényben,a sok felesleges olajat töröljük ki egy konyharuhával.Így csak egy vékony réteg olajunk marad.
-
Tekerjük a hőt a lehető legalacsonyabbra,majd öntsük bele a tojássárgáját. Oszlassuk el a serpenyőben,majd fedjük le és pároljuk egy percig.Ezután fordítsuk meg,és ismételjük meg a folyamatot.
-
Tálaláshoz a már kihűlt tojást vágjuk vékony csíkokra,majd helyezzük a levesünk tetejére!
Jó étvágyat!
|