Hozzávalók ( 2 Főre )
-
½ csomag Hajdina tészta
-
8 bögre Víz
-
3-4 db Shiitake gomba
-
8-10 Szárított szardella
-
Mustár por
-
Uborka
-
Só
-
Cukor
-
Ecet
-
Körte
-
Tojás
-
Fiatal nyári retek kimchi
Elkészítés:
Mul-naengmyon:
-
Forraljunk fel 8 bögrényi vizet,majd adjuk hozzá a szardellát (Fejétől és belsejétől megszabadított) és kb 4-5 centis darabokra vágott gombát.Főzzük 20 percig közepes hőfokon.
-
Tekerjük takarékra a hőt,majd miután még 20 percig főztük a vizet tegyük el kihűlni,majd tegyük a hűttőbe.
Topping:
-
Mustár paszta ( Ízléstől függően ki lehet hagyni ): Keverjünk össze 1ek mustárport ½ ek vízzel,majd tegyük erjedni meleg helyre 5 percig.
-
Uborka: Kb egy fél nagyobb uborkát vágjunk vékony csíkokra,majd sózzuk meg,cukrozzuk meg és adjunk hozzá ½ tk ecetet.
-
Körte: Vágjunk fel egy fél körtét vékonyabb csíkokra,majd tegyük vízbe és adjunk hozzá ½ tk cukrot.
-
Tojás: Főzzünk keményre egy tojást,majd miután félbevágtuk tegyük félre.
Tészta:
-
Egy fél csomag Hajdina tésztát tegyünk egy fazék vízbe,majd kevergetve főzzük,így nem ragad össze.Hagyjuk forrni kb 3-5 percig amíg puha nem lesz.
-
Ahogy a tészta készen van öblítsük le hidegvízzel.Öblögessük át többször,törölgessük meg egy száraz konyharuhával amíg már nem érezzük csúszósnak.Tegyük egy tálba.
Tálalás:
-
Minden adaghoz kb 2 bögrényi levet vegyünk,majd ízlés szerint tegyünk bele még 2tk ecetet, 1tk sót és cukrot. Ezt az ételt hidegen tálalják,és aki igazán hidegen szereti még jégkockát is adhat hozzá. Helyezzük a tésztát a tányér aljára,majd adjuk hozzá a tésztát,mustár pasztát,uborkát,tojást. Ha van,akkor a kimchi levével még finomabbra varázsolhatjuk! :)
Jó étvágyat!
|