Hozzávalók:
-
2 kiló marhahús bélszín
-
½ bögre szójaszósz
-
¼ bögre cukor
-
méz
-
12 gerezd darált fokhagyma
-
1 kisebb körte + leve (Én tudom ajánlani a körtebefőtt levét is víz helyett)
-
1 közepes vöröshagyma
-
1 tk őrölt fekete bors
-
szezámolaj és magvak
-
1 doboz marhahúsleves
-
gomba
-
sárgarépa
-
zöld hagyma
-
tofu
-
hagyma
-
zöld chili paprika
Elkészítés:
Marináló szósz / Bulgogi/: A páchoz keverjünk össze: ½ bögre szójaszósz,¼ bögre cukor,1tk őrölt feketebors,12 gerezd darált fokhagyma,1 apróra vágott vöröshagyma,pépesített körte,½ bögre körtelé,1 tk méz.
-
A szószt helyezzük egy nagyobb tálba,majd a húst vágjuk vékony szeletekre,végül keverjük bele.Adjunk hozzá 1-2tk szezámolajat és szezámmagot.Keverjük alaposan össze és helyezzük a hűttőbe jó 3 órára.
-
Utána egy serpenyőben megpiríthatjuk,vagy grillezhetjük is.
Bulgogi-Jungol :
-
Egy nagy serpenyőbe pakoljunk színes zöldségeket (gomba, sárgarépa és a zöld hagymát vágjuk harapás méretű darabkákra) ,a külső oldalt kerítsük be a tofuval,és mindennek tetejére halmozzuk a Bulgogi-t(Már készen).
-
Vágjunk fel karikákra chilipaprikát és helyezzük a Bulgogi tetejére.
-
Keverjünk össze 1 adag húslevest 1-2 bögre vízzel,és azt adjuk az egészhez hozzá,hogy a zöldségeknek legyen miben párolódniuk.
-
Zárjuk le a serpenyőt egy fedővel,amjd főzzük 5-10 percig. Ahogy a zöldségek megpuhultak tálalhatunk!
Jó étvágyat!
|