Hozzávalók:
-
1 kg marha rövid borda
-
víz
-
1 tk bor
-
4tk szójaszósz
-
bors
-
1tk barna cukor
-
8 gerezd fokhagyma
-
új hagyma
-
vörös hagyma
-
szezám olaj
-
sárgarépa
-
retek
-
5 shiitake gomba
-
mulyeot (kukorica szirup)
Elkészítés:
-
Áztassunk 5 shiitake gombát melegvízben kb 5-6 órán keresztül.
-
Áztassuk a bordákat hideg vízbe kb fél órára,de párszor cseréljük le alatta a vizet.
-
Forraljunk vizet egy nagy edényben,majd a húsokat 5-10 percig dobjuk a forrásban levő vízbe és főzzük.
-
Ahogy letelt a 10 perc vegyük ki a bordákat,és öblítsük le őket hidegvízzel,távolítsuk el a felesleges zsírréteget.
-
Borítsuk ki a vizet amiben a husikat főztük,majd töröljük el a lábost.Ahogy evvel végeztünk pakoljuk bele a bordákat.
-
Készítsünk elő egy tálat,majd öntsünk bele 2 bögre vizet,4 tk szójaszószt,8 gerezd zúzott fokhagymát,1 tk rizsbort/bort és 1 tk barna cukrot.
-
Az így elkészített levet főzzük kb 20 percig.
-
Amíg felforr előkészíthetjük a többi hozzávalót! Vágjunk kb 5 cm-es darabokra retket,sárgarépát a gombát pedig tetszőlegesen szeljük fel,de ne túl vékony csíkokra!
-
Ahogy a 20 perc letelt,adjuk hozzá a zöldségeket a szójaszószos levünkhöz és alacsony hőfokon főzzük egy órán át.
-
A bordákat közben egy külön serpenyőben sütögethetjük,és locsolgatatjuk a zöldséges lével,hogy még gazdagabb íze legyen.
-
Ha minden megfőtt adjunk hozzá 2 ek kukorica szurupot,majd magas lángon főzzük amíg a leve el nem párolog,majd tálalhatunk is!
Jó étvágyat!
|