Hozzávalók:
-
3 kg Csirke comb (Mell vagy szárny is jó)
-
100 g keményítő tészta
-
szója szósz
-
osztriga szósz
-
rizs szirup (vagy kukoricaszirup)
-
barna cukor
-
növényi olaj
-
szárított piros paprika
-
3 burgonya
-
12 fokhagyma
-
1 kígyóuborka
-
2 újhagyma
-
1 sárgarépa
-
5 fehér gomba
-
1 közepes vöröshagyma
-
2 zöld chili paprika
-
2 piros chili paprika
-
őrölt fekete bors
-
szezámolaj és szezámmag.
Előkészítés:
-
Vágjuk le a csirkéről a felesleges zsírt,majd vágjuk fel falatnyi darabokra.Öblítsük le a húsokat,áztassuk pár percig,majd tegyük őket félre.
-
Áztassuk be a tésztát hideg vízbe,majd készítsük el a mártást.
-
Keverjünk össze ¼ csésze szójaszószt, ¼ csésze osztriga szószt, ¼ csésze rizs szirupot (vagy kukoricaszirupot), és 1 evőkanál barna cukrot egy tálba.Tegyük félre.
-
Készítsük elő a zöldségeket is!Vágjuk a burgonyát 2-3 centis darabokra.Szeleteljük fel egy közepes sárgarépát,1 bögre fehér gombát és egy hagymát tetszőlegesen.Karikázzunk fel 1 zöld és 2 piros chilipaprikát.
Elkészítés:
-
Hevítsünk 1-2 tk olajat egy serpenyőben.Daraboljunk fel 2-3 szárított piros paprikát,majd miután 15-20 másodpercig pirítottuk vegyük ki az olajból.
-
Tegyük a csirkét az olajba,majd hagyjuk mind két oldalát 3-5 percig főni.Adjunk hozzá zúzott fokhagymát,egy kis gyömbért és kevergessük még egy pár percig.
-
Adjuk hozzá a szószt, 2½-3 bögre vizet és a felkockázott krumplit.Főzzük 10 percig fedő alatt!
-
10 perc után adjuk hozzá a sárgarépát,a vöröshagymát majd főzzük további 10 percig fedő alatt!
-
Adjuk hozzá a tésztát,a piros paprikát,zöld chilit,gombát.Kevergessük 7-10 percig magas hőfokon amíg a szósz be nem sűrűsödik és a tészta teljesen át nem látszik.
-
Vegyük le a lángról majd adjunk hozzá ízlés szerint borsot és egy tk szezámolajat.
-
Tálalásnál tegyünk egy kevés hagymát a kész étel tetejére,majd szórjuk meg szezámmaggal!
Jó étvágyat!
|