Hozzávalók:
-
Egy konzerv makrélacsuka
-
1 csésze koreai retek (hámozott és vékonyra szeletelt )
-
1 közepes hagyma, szeletelve
-
2 ek szójaszósz
-
2 ek csípős paprika pehely
-
1 ek csípős paprika paszta
-
3 gerezd fokhagyma, darált
-
1 tk darált gyömbér
-
1 tk cukor
-
1 zöld chili paprika és 1 piros chili paprika, apróra vágva
-
2 újhagyma szár, felaprítva
Elkészítés:
-
Először készítsük el a szószt a következőkből:szójaszósz, csípős paprika pehely, csípős paprika paszta, fokhagyma, gyömbér, cukor, és ¼ csésze víz.
-
Szeleteljük fel a retket majd tegyük egy serpenyő aljára.Adjuk hozzá a hagymát,a halat és a konzerv levét.
-
Kanalazzunk egy jó adag szószt a hal tetejére.
-
Zárjuk le a serpenyőt egy fedővel,majd közepes hőfokon forraljuk az egészet kb 8-10 percig,majd a legalacsonyabb hőfokon további 12-15 percig.
-
Óvatosan forgassuk át az egészet,majd adjunk hozzá chilit és pároljuk még 2 percig.
-
Rizzsel tálaljuk!
Jó étvágyat!
|