Hozzávalók:
-
2 kiló marhahús bélszín
-
½ bögre szójaszósz
-
¼ bögre cukor
-
méz
-
12 gerezd darált fokhagyma
-
1 kisebb körte + leve (Én tudom ajánlani a körtebefőtt levét is víz helyett)
-
1 közepes vöröshagyma
-
1 tk őrölt fekete bors
-
szezámolaj és magvak
Elkészítés:
Marináló szósz : A páchoz keverjünk össze: ½ bögre szójaszósz,¼ bögre cukor,1tk őrölt feketebors,12 gerezd darált fokhagyma,1 apróra vágott vöröshagyma,pépesített körte,½ bögre körtelé,1 tk méz.
-
A szószt helyezzük egy nagyobb tálba,majd a húst vágjuk vékony szeletekre,végül keverjük bele.Adjunk hozzá 1-2tk szezámolajat és szezámmagot.Keverjük alaposan össze és helyezzük a hűttőbe jó minimum 30 percre max 3 órára.
-
Utána egy serpenyőben megpiríthatjuk,vagy grillezhetjük is.
-
Rizzsel tálalva,vagy saláta levelekbe csomagolva fogyaszthatjuk :)
Jó étvágyat!
|