Hozzávalók:
-
2 tál főtt rizs (körülbelül 3 csésze)
-
1-2 evőkanál növényi olaj
-
2 gerezd darált fokhagyma
-
¼ csésze , felaprított hagyma
-
5 dkg marhahús (vagy csirke,felvágott)
-
⅓ csésze Kimchi
-
3 csésze kis darabokra vágvott zöldség: sárgarépa, cukkini, piros kaliforniai paprika, sárga kaliforniai paprika, fehér gomba
-
1 vagy 2 zöld apróra vágott chili paprika
-
2 új felaprított hagyma
-
1 tükörtojással
-
2 teáskanál szezámolaj
-
2 evőkanál osztriga szósz
-
¼ teáskanál őrölt fekete bors
-
½ csésze Oaxacan sajt (vagy mozzarella,cheddar sajt)
Elkészítés:
-
Melegítsünk fel egy mélyebb fenekű serpenyőt a tűz felett,majd adjunk hozzá némi olajat.Adjuk hozzá a fokhagymát és a vöröshagymát majd kevergetve pirítsuk amíg barnák nem lesznek.
-
Adjuk hozzá a marhahúst és kevergessük 3-4 percig.Pirítsuk addíg amíg minden rózsaszín rész eltűnik róla.
-
Keverjük bele az apróra vágott Kimchit, és kevergessük további 2-3 percig.
-
Jöhetnek a zöldségek ,3 perc után adjuk hozzá a rízst majd kevergessük 3-5 percig.
-
Tetszőlegesen most adhatjuk hozzá az osztriga szószt,majd ha ez megtörtént akkor 2 perc után vegyük le a tűzről a serpenyőt.
-
Az egész tetejére locsoljunk egy lehelletnyi szezámmag olajat ( Tényleg nagyon keveset,mert erős íze van),majd hintsük meg őrölt borssal,felkarikázott újhagymával. Keverjük jól össze.
-
Tálaláskor a tükörtojást helyezzük sárgájával felfelé a kupac rízs tetejére. :)
Jó étvágyat!
|